Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
26.09.2016.
15:08 > 16:17
Reciklažni centar "Zelena kuća" danas je zatvorio svoje prostorije u Petrovaradinu.
  • M

    27.09.2016 20:02
    N
    Ne kažem da umetnost treba da bude rob kapitala, ali druga krajnost gde domaća udruženja iz oblasti kulture i umetnosti uopšte ne žele da se bave egzistencijalnim potrebama i smatraju da su "iznad" sličnih problema drugih udruženja u uslovima egzistencijalne oskudice je prepotentna do bola. Singeru u pravu ste za sakupljače, ali ako hoćete baš da idete u krajnost sa reciklažom država bi trebala odavno da funkcionalno dovede u red zagađivače i komunalna preduzeća. Nisam neki veliki biznismen, ali ako pogledate privredu, svaki posao koji se oslanja na subvencije u Srbiji u nekom momentu ima probleme i to ne male. Zasnivati delatnost na subvencijama znači unapred biti osuđen na probleme u koje je UG "Komšija" dospelo. Ovo što ste napisali za konkurse je tačno - ako pričamo o državnim konkursima. Imate strane fondove, privatne fondove, komercijalne fondove... a ne samo: apliciramo na grad, pokrajinu, ministarstvo, nema para... Povežite se, ne znam... sa deponijom iz Čongrada, aplicirajte zajedno negde za IPA ili tako nešto, napravite višegodišnji projekat, nabavite opremu itd.
  • Šta

    27.09.2016 11:23
    će
    Šta će nam oni imamo komunalnu policiju-sarkazam............
  • nase pare za kurtu

    27.09.2016 08:08
    @singer
    Drzava subvencionise da sakupljate otpad? Znaci vi ste dobijali novac sakupljali ne sakupljali? Niko ti ne brani, evo idi i sakupljaj ali zasto da tebi neko da monopol za "eko centar"?
    Pusti me te price kako volite Novi Sad, bazdite na ds mutljavine na kilometar. Ne cudi me sto ste pukli tek sada.
  • Koriolan

    27.09.2016 05:25
    Reciklaža štetočina
    Prvi smo u svetu po stopi recikliranih političkih, kriminalnih, lopovskih i inih kadrova po glavi stanovnika (nisu nevini). Recikliramo Dačića, Tomu, o Šešelju da se ne priča. Reciklirana Maja, Mirović, Goran Knežević (meni najantipatičniji lik!). Opran Cane Subotić, Šariću se smeši orden za virtuoznost. S ruske turneje stiže muzički orkestar Karići, eto skoro i Mire Marković i sina joj Marka... O najnovijem "sinu našeg naroda" (narodnosti smo se odrekli), ne vredi trošiti reči. Koferi, doktorati, helikopteri, stradali gardisti, aflatoksin, Srbija lider... (u gluposti, nehigijeni, lošem zdravstvu i školstvu...). Pogledajte opet sliku uz tekst: Ponekad ni ćirilica ne pomaže, braćo draga: Mi negujemo najgore u ljudima.
  • Singer

    26.09.2016 23:06
    Za M, Ljosu i ostale trolove koji nemaju pojma o cemu pricaju:
    Cena reciklabilnog otpada je oborena sa u proseku 30 dinara po kg elektronskog otpada na 5-10 dinara zavisno od vrste, jer je Mladjan Dinkic ukinuo eko fond cime su reciklazne kompanije ostale bez subvencija sto je prouzrokovalo ovakav pad cena, pare iz fonda su nestale, verovatno zavrsile na racunima na Kipru, Kajmanskim ostrvima i slicno. "Zeleni" romi koje pominjete to sto rade ne bi smeli da rade i zapravo je kaznjivo po zakonu prevoziti bilo kakav elektronski otpad u otvorenom vozilu (kamionu- popularnom pod imenom tamic). UG "Komsija" i svi koji ovde radimo, nisu sedeli i kukali, cekali da im se donese, vec su radili i subotom i nedeljom, redovno odlazili na adrese novosadjana i preuzimali reciklabilni otpad, slali projekte na sve moguce konkurse itd.
    Sto se tice konkursa, i 021 je pisao o tome prosle godine, pare vecinom dobijaju partijski clanovi po principu pola tebi, pola stranci, osnivaju se udruzenja 10-15 dana pre objavljivanja konkursa, pobedjuju projekti udruzenja koja su registrovana na istoj adresi po jedno za majku, oca, sina... i da vam ne pricam dalje...
    Tako da bih molio raznorazne trolove da se prvo informisu o tematici pre nego sto pocnu sa prosipanjem svojih gluposti....
    P.S. Veliki deo reciklaze nije profitabilan i mi nismo poceli to da radimo da bismo se obogatili vec zato sto volimo nas Novi Sad i zelimo da bude lep i cist grad!
  • Y

    26.09.2016 21:45
    Zanimljivo!
    U SAD mafija se "fajta" oko nekoliko najunosnijih monopola. Na prvom mestu je prodaja mocarele (čini se neverovatno, ali treba se setiti koliko u SAD ima picerija, "fast fudova" i sl.), na drugom je droga, na trećem su deponije (reciklaža sekundarnih sirovina), tek na četvrtom su trgovina "belim robljem" i prostitucija, itd. Ali je naša država "đubrofilna", pa to nam je. Nije se za čuditi: đubre je na vlasti.
  • N

    26.09.2016 21:23
    @M
    Kultura = biznis??? Sta ce biti kad se ustanovi da ova civilizacija zbog nemara nije odrziva, ajde se potrudi da sagledas svet oko sebe kao jednu malo vecu sliku. Postoje segmenti koji sami nisu odrzivi ali cine sistem odrzivim ;)
  • Љоша

    26.09.2016 21:00
    Како онда "зелени" Роми преживљају! Нисте задњицу мрднули већ сте чекали паре од државе и да вам људи доносе!!
  • Zeleni Jova

    26.09.2016 20:05
    Ekologija
    Neka mi neko objasni kako plastika, baterije i ostali otpad u Srbiji na kraju NE ZAVRŠI u našem tanjiru?
  • ntn

    26.09.2016 19:25
    nema veze
    Bitno je da mi i dalje plaćamo ekološku taksu,(građani dinar po m2 a firme 3 dinara M2). Te pare se troše na kojekakve salonske "projekte" i razne partijske agencije navodno za ekologiju.
  • Djb

    26.09.2016 18:36
    Dvanaest godina se igramo reciklaze!
    Prave ste veverice! Pa ne moze se ziveti kao reciklazni centar samo od donacija. Mora se ici i skupljati a to kosta. Ovo je ozbiljan posao i trazi masine i radnike. Da ne govorim o inspekcijskim dozvolama i ostalom.
  • Brus Vilis

    26.09.2016 18:04
    Ništa danas u Srbiji ne možeš ostvariti ako nisi političar. Gradjani daju, političari uzimaju. A sa obližnjih drveća vrebaju bankarski lešinari.
  • akosamhteo

    26.09.2016 17:27
    tosamiuradio
    Izvinte dragi moji, ali za "Zelena kuća" u Petrovaradinu cuo nisam. Tragao sam za firmama ustanovama koje bi uklonile elektoski otpad u vecoj kolicini za firmu gde radim, pokusavao da animiram komsije u zgradi da recikliramo nase optadne materije, kontaktirao nekolike firme, ali vas nsiam nasao. Bice da nesto ne stima. Verujem da vam je tesko, ali nesto treba u uciniti, ne kukati.
  • M

    26.09.2016 16:47
    Isti problemi na koje su se do skora žalila udruženja iz oblasti kulture.
    Da je biznis uspešan, bio bi održiv. Da je udruženje sposobno, apliciralo bi i za druge izvore finansiranja kojih ima mali milion...
  • žuti

    26.09.2016 16:46
    *
    Zelena kuca se zatvara ali se zato vraca Bogoljub Karic u Srbiju, pusta se Cane Subotic, Kosmajac....I ostala bolumenta...a narod koji je hteo da zivi I radi od prikupljanja I recikliranja otpada mora katanac da stavi na vrata.
    Sramota za SNS I Alexandra Vucica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna